30e Maresia Cross Duathlon > Info

ZONDAG – De derde crossduathlon van dit weekend is vanmiddag gewonnen door Koen de Leeuw en Noor Dekker. Zij toonden zich de sterksten na een spannende wedstrijd in het zonovergoten, maar toch wel koude Waalwijk. De Maresia-cross was aan haar 30e editie toe. Daarmee is het samen met Pijnacker de oudste crossduathlon in ons land. De ijverige organisatie van TV De Langstraat had een fraai parcours uitgezet in recreatiegebied Het Lido.

Nederlands nummer drie de beste in Waalwijk

Triatleet Koen de Leeuw uit Waddinxveen maakte zijn favorietenrol waar. Omdat het al weer even geleden is, waren veel mensen het al vergeten. Maar op het laatste NK crossduathlon in Austerlitz behaalde Koen de bronzen medaille. In Waalwijk had hij de meeste tegenstand aan Timo Feenstra. De jonge noordeling was naar Brabant gekomen om zich te meten met specialisten alhier. Maar de meeste topdeelnemers kwamen juist uit andere gewesten dan Brabant. Aan de finish hield Koen de Leeuw (Rogelli-Trimates teamcompetitie atleet) zestien tellen over op Timo Feenstra. De derde plaats ging naar wielrenner/hardloper Mario Poldervaart, maar dat al op bijna drie minuten. Na de Zuidhollander volgde Zeeuw Wouter Verstraate en Noord-Hollander Michael Emmerik. De debuterende midden afstands atleet Ben Vriends finishte als zesde na wel twee sterke runs. De Belgen kwamen er in Waalwijk, in tegenstelling tot drie weken eerder Etten-Leur, niet aan te pas. Maarten Joris finishte als zevende, wel eerste veteraan daarmee. Rob Barel meldde zich ’s ochtends vanwege een blessure af.

Noor Dekker: van baanatlete naar crossduathlon

De vrouwenwinst ging naar de Zeeuwse atlete Noor Dekker. Zij won het in de eindsprint van Romy Spoelder uit Almere. Noor Dekker komt uit Zeeland en is als baanatlete vooral sterk op de middenafstand. Ook in de crossen is ze sterk. Ze wordt getraind door Wouter Verstraate, die zelf vierde werd. Bij het mountainbiken moest ze haar meerdere erkennen in Romy Spoelder maar met een ultieme slotrun wist ze toch de zege naar zich toe te trekken. Een knap debuut dus op de duathlon. De derde plaats ging naar ‘Etten-Leur’-winnares Willemijn Fuite. Maar de voormalig juniorwereldkampioene crosstriathlon moest dit keer toch vier minuten toegeven op het Zeeuws-Almeerse duo. Master Margriet de Beus en Roos Englebert maakten de top vijf compleet. Beste duo waren vader en zoon Gerry en Max van Helmond.

Op de korte afstand heersten Kai van den Brink en Tamar Veltman. Met als winnend duo De Langstraat-boys Henry en Bert. Op de kortste jeugdafstanden leverden zeges op voor Eef Wijkmans, Saar Berkers, broer Tijs Berkers en Marit Brok.

Zie uitslagen pagina

Op 6 maart 2022 was het weer te doen in Waalwijk: Een wedstrijd en recreatief evenement waarbij gelopen en gefietst wordt een zgn. Run-ATB-Run. Een uitdagend evenement voor jong en oud wedstrijd atleet of recreant.

 • Programma voor 2022
StarttijdOmschrijvingOnderdeelCategorieGeb.jaar
10:00 uurDuathlon D/H 00,  6-7 jr1 – 2 – 1 kmD/H002015-2018
 Duathlon D/H 08,  8-9 jr1 – 2 – 1 kmD/H082013-2014
Duathlon D/H 10,  10-11 jr2 – 4 – 1 kmD/H102011-2012
 Duathlon D/H 12,  12-13 jr2 – 4 – 1 kmD/H122009-2010
Duathlon D/H 14, 14-15 jr2 –  6   – 2 kmD/H142007-2008
     
11:15 uurDuathlon Wedstrijd D/H 20 en ouder8 – 20 – 4 kmD/H20 en ouder1900-2002
(Hammer circuit)Duathlon Lang Recreatief Duo’s8 – 20 – 4 kmD/H14 en ouder1900-2007
     
12:15 uurDuathlon D/H 164 – 10 – 2 kmD/H162005-2006
 Duathlon D/H 184 – 10 – 2 kmD/H182003-2004
Duathlon Kort Recreatief Individueel4 – 10 – 2 kmD/H20 en ouder1900-2002
 Duathlon Kort Recreatief Duo’s4 – 10 – 2 kmD/H14 en ouder1900-2007
 • Let op !!!!! Parcoursverkenningen !!!
  •  Wanneer? 2 x Zaterdagmorgens  19 februari en 26 februari om ongeveer 11:00 uur mogelijk om parcours te fietsen met begeleiding.
  •  Lokatie starten? Vertrek vanaf drunenseweg 23, Clubgebouw. Koffie staat klaar?
  •  Voor wie? Voor iedereen !!!
  •  Wat kost het? Een glimlach en verder helemaal niets !!
 • Duo’s: Dit jaar voor zowel de korte recreatieve afstand als de langere wedstrijd afstand. In de Duo wedstrijd neemt de loper de start terwijl de fietser in de wisselzone wacht (speciale ruimte). Tijdens de wissel geeft de loper zijn startnummer (aan heupelastiek waar je zelf voor zorgt) door aan de fietser, deze vertrekt pas na het vastmaken van het starnummer. Hij loopt de wisselzone uit en springt pas na de balk op zijn fiets. Na het fietsen wisselen de atleten op dezelfde manier.
 • Leefttijdscategorie indeling: Een atleet valt binnen een bepaalde leeftijdscategorie in het jaar dat hij/zij de betreffende leeftijd bereikt. Het geboortejaar en dus niet de geboortedatum is hierbij bepalend. 
 • Parkoers: Het loopparkoers bestaat geheel uit bospaden en grasvelden. Het fietsparcours is zeer afwisseld, pittig tot zwaar en bij uitstek geschikt voor ATB.  
 •  Inschrijfbureau/Start/finish: Bevinden in de paardenhal aan de Drunenseweg 23, 5143 EN te Waalwijk. Dus Start en Finish locatie in onze gezellige overdekte hal (dus overdekt Park Fermee).          
 • Parkeren: Bij Olympiabad, bij De Overlaat en aan de Vijverlaan
 • Vanuit Breda/Rotterdam/Den Bosch (A59); Afslag 37: “Waalwijk, Tilburg, Efteling” de N261 op. Bij stoplichten “Waalwijk” linksaf, rotonde rechtdoor en dan nog ca. 1 km rechtdoor dan de Vijverlaan op en zoek parkeerplaats. Maresia-borden volgen.  
 • Vanuit Tilburg (N261) richting Waalwijk. Bij stoplichten “Waalwijk” rechts, rotonde rechtdoor en dan nog ca. 1km rechtdoor dan de Vijverlaan op en verder rechtdoor langs de surfvijver en zoek parkeerplaats. De borden verwijzen naar de ruimschoots aanwezige parkeergelegenheid die voor de deelnemers beschikbaar is; volgt u hier de aanwijzingen van onze vrijwilligers.

Inschrijven via internet vanaf 1 januari t/m 6 maart 2022 9:30 uur via www.inschrijven.nl 

Via automatisch incasso zal uw inschrijfgeld zal namens RABO  rekening nummer NL55 RABO 0165 8144 54 t.n.v. TLV De Langstraat te Waalwijk automatisch afgeschreven worden. ( IBAN: NL55 RABO 0165 8144 54   BIC : RABONL2U)

Uiterlijk een half uur voor uw starttijd dient u zich te melden onder vermelding van uw startnummer deze ziet u in bevestigings mail. (te vinden op deze site) en (als u een NTB/KNWU/KNVB of een buitenlandse Licentie hebt) met uw licentie met pasfoto. U ontvangt hier uw startbescheiden. U dient zelf te zorgen voor de bevestigingsmiddelen (spelden, elastische band etc.) van uw startnummer.

 • Na-inschrijving en aanmelding op wedstrijddag zelf is alleen mogelijk via internet tot een 1 uur voor de wedstrijd.
 • Vanaf 9.00 uur is het inschrijfbureau geopend. Voor afhalen start bescheiden. (Startnummer/fietsplaatje). U dient zelf te zorgen voor de bevestigingsmiddelen (spelden, elastische band etc.) van uw startnummer.
 • Faciliteiten: Er is kleedgelegenheid en douchegelegenheid aanwezig.
 • Maximum aantal deelnemers:  Duathlon Aspiranten/Jeugd 50, Korte Recreatieve Duathlon 150, Duathlon Wedstrijd senioren 150. 
 • Materiaal: Toegestaan zijn ATB’s en Moutainbikes. De maximale banddiameter is 29 inch. De minimale afmeting is 1,5 inch (599-
  40) wat inhoudt dat het dikste deel van de band niet kleiner mag zijn dan 40 mm. Verder geen racestuur, geen opzetstuur en geen beachstuur ; wel bar-ends. Zij dingen mee voor het klassement. (overige (bijv. veldrijfietsen) alleen in overleg toegestaan en buiten mededinging dit ivm de eerlijke competitie.) Uitzondering wordt gemaakt voor categorie D/H00.
 • Inschrijfgeld Cross Duathlon
  • Cross Duathlon Aspiranten    €6,- (D/H00 tm D/H12)
  • Cross Duathlon Jeugd              €8,- (D/H14)        
  • Cross Duathlon Kort Junioren         €10,- (D/H16 tm D/H18)
  • Cross Duathlon Kort Recreatief Ind      €12,50 (D/H 20+)
  • Cross Duathlon Kort Recreatief Duo’s  €12,50 (D/H 14+)
  • Cross Duathlon Lang Wedstrijd                €17,50 (D/H 20+
  • Cross Duathlon Lang Wedstrijd Duo’s      €17,50 D/H 14+)
 • Voor de Cross Duathlon is een Licentie nodig. (NTB Atleten licentie of KNWU, AU, KNZB licentie of buitenlandse licentie is goed). Heb je geen licentie, geen nood, dan kun je een kopen daglicentie.
 • Verzorging: Na de wedstrijd staat voor iedereen een blikje heerlijk Doubdle en/of flesje water klaar.
 • Prijzen: Voor alle deelnemers is een herinnering beschikbaar. Verder zijn er in de diverse klassen ereprijzen (D/H00 tm D/H60+) beschikbaar m.u.v. de korte recreatieve Duathlon afstand. Tevens zijn er geldprijzen voor de 3 snelste Overall dames en heren op de Cross Duathlon Wedstrijd afstand.
 • Extra wedstrijdinformatie en infoboekje:
 • Parkeren: (parkeren dus bij scholengemeenschap de Overlaat, het Olympiazwembad en het Lido aan vijverlaan)  
 • Parcoursen:                                                                       
Fietsparcours senioren 5 km
Loopparcours senioren 2 km
Loopparcours jeugd 1 km