Overlijden Marieke de Leede

Beste leden,

Gisteren bereikte ons het trieste bericht dat Marieke de Leede dinsdagavond door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Marieke is tijdens een fietstraining in de buurt van Vinkel geschept door een auto. Na reanimatie is Marieke naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gebracht, maar is ze daar kort na aankomst overleden.

Wij zijn geschokt en verdrietig door dit nieuws. Marieke was een enthousiaste, vrolijke, vriendelijke en spontane atlete die in korte tijd veel contacten binnen onze vereniging heeft gelegd. Ze bleek ook over veel talent te beschikken en was bezig een vaste waarde te worden binnen de triathlon top in Nederland. Vrijwel alle wedstrijden waar Marieke afgelopen maanden aan de start verscheen heeft ze winnend afgesloten. Zo ook recent onze eigen Tanis Triathlon. Maar daarnaast viel Marieke op door haar vrolijkheid, lach en positivisme. Haar mantra waarmee ze tot grote prestaties kwam was de volgende: ”Light light, Easy Easy, Smooth Smooth, SMILE SMILE”. En die smile had ze altijd op haar gezicht, ook tijdens een race. Met name door deze eigenschappen zal Marieke altijd in onze gedachten blijven.

We hebben besloten om als gevolg van deze trieste gebeurtenis het clubkampioenschap en de aansluitende barbecue voor aanstaande zondag af te gelasten. We bezinnen ons op een alternatief later in dit seizoen.

We wensen Bart en verdere naaste familie en vrienden veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies. Wij zullen als vereniging in gedachten zijn bij Marieke en haar nabestaanden en zullen haar later op gepaste wijze gedenken.

Groet,

Huberto van der Schuit

Namens bestuur TLV de Langstraat