Start 2 Tri

Volgend jaar 2021, is weer een nieuwe kans dus: Dus wilt u ook wel eens een triathlon doen, of gewoon een nieuwe uitdaging aangaan? In 2021? Is uw kans! Als dit te lang duurt kunt u ook overwegen om eens vrijblijvend bij de vereniging mee te trainen.

Voor iedereen die 16 jaar en ouder is start op dinsdag 30 maart 2021 de Start2Tri cursus. Hierin wordt je klaargestoomd voor de deelname aan jouw eerste triathlon. (Uiteraard mag je ook later instappen). Je kunt ook eerder starten, bijvoorbeeld om het zwemmen vast te starten, neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Ook voor jeugd van 7 tot 15 jaar is er de mogelijkheid om mee te doen aan de start 2 triathlon cursus, voor meer info hierover kijk op de speciale ‘Start 2 Tri jeugd’ pagina.

In 10 weken word je de beginselen van de drie onderdelen van de triathlon bijgebracht. Aan het eind zal de cursus afgesloten worden met een 1/8 triathlon, (500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) tijdens de De Langstraat Triathlon te Waalwijk. Deze wedstrijd wordt op zondag 6 juni 2021 georganiseerd bij ons thuishonk in het Lido aan de Drunenseweg 23 te Waalwijk.

Op Dinsdag 30 maart 2021 start de Triathlon & Loop vereniging De Langstraat met de volgende (beginners)cursus triathlon. Deze cursus wordt georganiseerd om atleten kennis te laten maken met de triathlonsport.

Voor 65 euro kunnen de cursisten elke week onder deskundige begeleiding aan de benodigde zwem-, fiets- en loopconditie werken. Tijdens de trainingen wordt ook aandacht besteed aan de techniek. Daarnaast worden er enkele clinics over o.a. materialen en wedstrijdvoorbereiding gegeven. Bij het cursusgeld is verzekering, tijdelijk lidmaatschap NTB en ook de deelname aan de Triathlon inbegrepen, plus gratis doortrainen tot eind augustus. Wil je eerder beginnen om bijv. de zwemtechniek alvast te leren neem dan even contact op. (€33,00 per kwartaal)

Om aan deze cursus deel te nemen hoeft men geen uitgebreide conditie te bezitten. Wie bijv. in ieder geval een A zwemdiploma, 30 minuten non-stop kan fietsen en in het bezit is van een racefiets en een helm kan zich zonder twijfel opgeven. Heeft u geen fiets, geen nood een fiets en helm zijn ook eventueel op bruikleen beschikbaar bij de vereniging.

Opgave is mogelijk door het inschrijfformulier volledig in te vullen en terug te sturen. Meer informatie is te verkrijgen via e-mail: tlvdelangstraat@home.nl of telefonisch: *06-46166088 Ad Schoonderbeek

Voor wie:
Iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en in het bezit is van een racefiets (anders is er meestal wel een te leen).

Wanneer: Start dinsdag 30 maart 2021

  • Zwemmen: Start op 30 maart, dinsdag Olympiabad 21.00-22.00 uur en medio mei ook buiten in Lido, buiten voor watergewenning.
  • Lopen: Start op 31 maart, woensdag 19.00-20.30 uur of zaterdag 9:00-10:00 uur
  • Fietsen: Start 1 april ivm zomertijd: donderdag 19.00-20.00 uur (18:30 uur begin)

Andere trainingstijden behoren ook tot de opties als je op deze tijden niet kunt. We zwemmen bijvoorbeeld ook op zaterdag en zondag.

Waar:

  • Zwemmen: Zwembad Olympia op Drunenseweg 21 te Waalwijk.
  • Lopen: Atletiekbaan op Olympiaweg te Waalwijk.
  • Fietsen: Rondom Waalwijk, vertrek vanaf Clubhuis aan Drunenseweg 23 te Waalwijk.

Wat nodig: Allereerst goede zin!

  • Zwemmen: Badkleding
  • Fietsen: fiets met goed werkende remmen, helm (verplicht), bidon, eventueel extra voeding
  • Hardlopen: hardloopkleding, hardloopschoenen

Periode: 30 maart t/m zondag 6 juni 2021. Daarna vrijblijvend door trainen tot eind augustus

Extra Clinics: voor 2021 nog nader te bepalen
Hardlopen door Hardloopshop.nl Wanneer: woensdag x april 2021, aanvang 20.00 uur.
Fietsen & Fietsonderhoud door Arno v/d Heijden. Wanneer: donderdag x april 2021, aanvang 19.00 uur.
In beide clinics komt vooral materiaal voor beide onderdelen aan de orde. Welke hardloopschoenen? Welke kleding? Welke fiets? Hoe maak ik mijn fiets sneller?

PS Kun je niet wachten mail even dan kijken we of je al direct ingepast kunt worden!