Start 2 Tri

In 2023 organiseren we weer onze volgende Start 2 Tri cursus met als afronding in juni onze Tanis Triathlon.

Voor iedereen die 16 jaar en ouder is start op eind maart 2023 de Start2Tri cursus. Hierin wordt je klaargestoomd voor de deelname aan jouw eerste triathlon (uiteraard mag je ook later instappen). Wil je eerder starten, bijvoorbeeld om alvast met het zwemmen te beginnen, neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Ook voor jeugd van 7 tot 15 jaar is er de mogelijkheid om mee te doen aan de start 2 triathlon cursus, voor meer info hierover kijk op de speciale ‘Start 2 Tri jeugd’ pagina.

In 10 weken word je de beginselen van de drie onderdelen van de triathlon bijgebracht. Aan het eind zal de cursus afgesloten worden met een 1/8 triathlon, (500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) tijdens de De Langstraat Triathlon te Waalwijk. Deze wedstrijd wordt op zondag 4 juni 2023 georganiseerd bij ons clubhuis aan de Drunenseweg 23 te Waalwijk.

De cursisten elke week onder deskundige begeleiding aan de benodigde zwem-, fiets- en loopconditie werken. Tijdens de trainingen wordt ook aandacht besteed aan de techniek. Daarnaast worden er enkele clinics over o.a. materialen en wedstrijdvoorbereiding gegeven. Bij het cursusgeld is verzekering, tijdelijk lidmaatschap NTB en ook de deelname aan de Triathlon inbegrepen, plus gratis doortrainen tot eind augustus. Kosten 65,-

Wil je eerder beginnen om bijv. de zwemtechniek alvast te leren neem dan even contact op (€11,00 per maand extra).

Om aan deze cursus deel te nemen hoeft men geen uitgebreide conditie te bezitten. Wie bijvoorbeeld in ieder geval een A zwemdiploma heeft, 30 minuten non-stop kan fietsen en in het bezit is van een racefiets en een helm kan zich zonder twijfel opgeven. Heeft u geen fiets, geen nood een fiets en helm zijn ook eventueel op bruikleen beschikbaar bij de vereniging.

Opgave is mogelijk door het inschrijfformulier volledig in te vullen en terug te sturen.

Meer informatie is te verkrijgen via e-mail: tlvdelangstraat@home.nl of telefonisch: *06-46166088 Ad Schoonderbeek

Voor wie:
Iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en in het bezit is van een racefiets (anders is er meestal wel een te leen).

Wanneer: Start dinsdag

  • Zwemmen: Start op 28 maart 2023, dinsdag Olympiabad 21.00-22.00 uur en medio mei ook buiten in Lido, buiten voor watergewenning.
  • Lopen: Start op 29 maart 2023, woensdag 19.00-20.30 uur of zaterdag 9:00-10:00 uur
  • Fietsen: Start 2023: 30 maart donderdag 19.00-20.00 uur (18:30 uur begin)

Andere trainingstijden behoren ook tot de opties als je op deze tijden niet kunt. We zwemmen bijvoorbeeld ook op zaterdag en zondag.

Waar:

  • Zwemmen: Zwembad Olympia op Drunenseweg 21 te Waalwijk.
  • Lopen: Atletiekbaan op Olympiaweg te Waalwijk.
  • Fietsen: Rondom Waalwijk, vertrek vanaf Clubhuis aan Drunenseweg 23 te Waalwijk.

Wat nodig:

  • Zwemmen: Badkleding/Zwembril
  • Fietsen: fiets met goed werkende remmen, helm (verplicht), bidon, eventueel extra voeding
  • Hardlopen: hardloopkleding, hardloopschoenen

Periode: Maart tot Juni 2023. Daarna vrijblijvend door trainen tot eind augustusPS Kun je niet wachten mail even dan kijken we of je al direct ingepast kunt worden!