Corona update oktober 2020

Beste leden en sportievelingen,

Naar aanleiding van de berichtgeving van onze regering dinsdagavond en de recente uitleg van de nieuwe regels door Gemeenten en sportbonden, hebben wij als TLV de Langstraat ook onze handelswijze voor de komende vier weken bepaald.

Helaas zien wij ons genoodzaakt om de loop- en fietstrainingen voorlopig stop te zetten. Het is toegestaan om met meerdere groepen van vier personen op 1,5 meter van elkaar te sporten, maar in praktijk is dit met de grote groep atleten binnen onze vereniging niet te handhaven. We kunnen en willen als vereniging de verantwoordelijkheid hiervoor niet nemen. De gezondheid van onze atleten staat boven alles en we hebben een goede reputatie hoog te houden. Uiteraard staat het jullie vrij om op eigen initiatief trainingen met maximaal vier personen af te werken. We zullen de trainingsschema’s ook blijven aanbieden. De trainers zullen de komende weken proberen op een ludieke manier de trainingen vorm te geven. Hier horen jullie binnenkort meer over. Maar let op; dit zijn geen clubtrainingen en houd altijd de 1,5 meter afstand!

Er zijn twee aanvullingen op bovenstaand verhaal. Ten eerste blijven de jeugdtrainingen wel gewoon doorgaan. Alle trainingen voor de jeugd kunnen we binnen de getroffen maatregelen op een veilige manier blijven aanbieden. Dan ten tweede de zwemtrainingen. Het Olympia bad blijft open voor groepen van maximaal 30 personen en maximaal vier personen per baan. We willen de zwemtrainingen binnen deze kaders blijven aanbieden. Dit betekent wel dat we, net als eerder het geval was, weer zullen gaan werken met inschrijflijsten. Inschrijven kan via onze website: http://tlvdelangstraat.nl/zwemtrainingen/ Overigens zullen per 1 november as. ook de zwemtrainingen op zondagochtend weer starten.

Deze maatregelen gelden dus in ieder geval voor de komende vier weken. Hierdoor komt ook de eerder deze week aangekondigde ‘Maresia trail’ op 8 november te vervallen. We kijken de komende weken even hoe het loopt en proberen dan een andere datum voor deze activiteit te vinden. Hopelijk nog ergens in 2020.

Het is vervelend en we hadden het graag anders gezien, maar wij redden het wel met z’n allen. Blijf vooral fit en gezond en let een beetje op elkaar!

Groeten Huberto

Namens bestuur en de commissies