Bericht vanuit het bestuur

Beste sportievelingen,

We hebben sinds de ALV al even niets meer van ons laten horen. Natuurlijk hebben jullie de nieuwe Triade ontvangen en heeft de Technische commissie de zaterdagtrainingen weer opgepakt. Er is dus toch wel contact geweest. Dit is zeker ook het geval geweest onder individuele leden die samen lekker doorgetraind hebben. Graag willen we jullie via deze mail nog wat informatie verstrekken over een paar onderwerpen.

Website kleding staat weer open!

De website voor de clubkleding van TLV de Langstraat staat weer open bij Bioracer. Dit is de gehele maand december het geval. Zorg dus dat je jezelf goed verwend met de feestdagen, zodat je komend seizoen staat te blinken in onze prachtige clubkleding. Je kunt de website bereiken via de volgende link: https://www.bioracer.be/nl/mybioracer/?r=oGcDK5HtJy

Trainingsaanbod

De zwemtrainingen zijn de afgelopen periode steeds gewoon doorgegaan. Via een zeer professioneel digitaal aanmeldsysteem van Roos, loopt het toewijzen van de beschikbare plaatsen feilloos. Nog bedankt Roos! De looptrainingen zijn een ander verhaal. De zaterdagtrainingen zijn recent weer gestart, waarbij Johan en Maike de aanmeldingen hiervoor graag tijdig ontvangen, zodat ze de groepsindelingen kunnen maken. De trainingen op de mountainbike liggen helaas stil. Toch wordt er door een aantal leden nog fanatiek digitaal gefietst via Zwift door een leuk initiatief van Lorenzo. Uiteraard kan dit peloton altijd uitgebreid worden, dus geef je interesse maar door via de app-groep(en). Hoe het trainingsaanbod de komende tijd weer beperkt of uitgebreid gaat worden hangt af van de adviezen van het RIVM. Dinsdag 8 december is het weer een belangrijke dag met mogelijk nieuwe informatie.

Activiteiten

We snakken toch met z’n allen weer naar een beetje competitie. Reden voor ons om wat activiteiten met een competitie element te organiseren. Zaterdag 5 december hebben Johan en Maike een loopje van 5 km en 10 km georganiseerd. Het ging er als vanouds fanatiek aan toe. Op 20 december organiseren we een Oriëntatieloop (vertrek 10.00 uur bij clubhuis). De mail met informatie hebben jullie recent van Maarten ontvangen. Leuk om elkaar weer eens uit te dagen en onze grenzen op te zoeken. We willen ook graag binnenkort nog een Corona proof fietsactiviteit organiseren. Als jullie hiervoor ideeën hebben of iets mee willen organiseren horen wij dat graag. In ieder geval staat bij elke activiteit naast het sportieve zeker ook het sociale aspect voorop.

Aanvragen Atletenlicentie NTB

De basislicentie van de NTB wordt voor onze leden door de vereniging geregeld en via de contributie betaald. Als je een Atletenlicentie wil aanvragen (A-licentie) moet je dit voor komend seizoen zelf via de site van de NTB regelen. Voorheen gebeurde dit door de Ledenadministratie van de verenigingen. In ons geval verzorgde Ad dit dus voor ons. Via https://mijn.triathlonbond.nl kun je vanaf 1 december jl. met je eigen gegevens inloggen, een licentie 2021 aanvragen en direct afrekenen. Je hebt je gebruikersnaam (5-cijferige licentienummer) en wachtwoord nodig om in te loggen. Als je je licentienummer niet kan vinden kun je deze eventueel via de app opvragen bij Ad. Overigens is een A-licentie alleen interessant voor de atleten die van plan zijn meerdere wedstrijden bij de NTB te gaan doen (b.v. de Teamcompetitie). Als je incidenteel een keer een wedstrijd doet is het goedkoper om een daglicentie te nemen.

Uitleg over het aanvragen van je licentie vind je op: Microsoft Word – Download – Hoe vraag ik een NTB-licentie aan (triathlonbond.nl)

Projectteams evenementen

Tijdens de ALV hebben we vanuit het bestuur een oproep gedaan voor vrijwilligers die bereid zijn in een projectteam een evenement te organiseren. Dit concept werkt erg goed getuige de gestroomlijnde organisatie van onze Tanis Triathlon. Op deze manier kunnen de werkzaamheden beter gedoseerd over meerdere mensen verdeeld worden. En het is nog gezellig ook om samen een mooie wedstrijd neer te zetten. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Corona, zal de Maresia Duathlon het eerste evenement van onze club zijn. Wij hopen dat we de komende tijd veel reacties van jullie ontvangen om mee te doen bij het organiseren van een evenement. Vele handen maken licht werk.

Tot slot. We hopen jullie de komende weken nog regelmatig te zien bij de trainingen en andere activiteiten. Het is een vreemd jaar geweest, maar de motivatie om samen te sporten en te racen is volgens mij alleen maar groter geworden. Hopelijk wordt 2021 een prachtig sportjaar! Wij wensen jullie alvast fijne feestdagen met jullie dierbaren en hopen dat iedereen toch terugkijkt op een bijzonder maar tevredenstellend sportjaar.

Met sportieve groet,

Huberto van der Schuit, namens het bestuur