Tanis Triathlon De Langstraat

Zondag 5 juni 2022

Na een succesvolle her-start na 25 jaar afwezigheid in 2019, en een geannuleerde editie in 2020 en 2021, organiseren we in 2022 weer “De Tanis Triathlon De Langstraat”. 

Alles gaat plaatsvinden rondom onze clublokatie aan de Drunenseweg in Waalwijk. Dit betekent zwemmen in  het natuurwater van het Lido, fietsen over de lange wegen door de landerijen van gemeente Waalwijk en gemeente Heusden. Het afsluitende looponderdeel vindt plaats rondom de plas waar eerder is gezwommen. We werken aan een mooie compacte wedstrijd met een snel parcours. De Langstraat Triathlon voor de wedstrijdatleet, recreatieve sporter, jeugd, scholier en de absolute beginner en starter.

Programma voor 2022

Afstanden :             

 • 1/32 – zwem  0,15 km – fiets 7 km – loop 2 km       (D/H08)  2013 t/m 2016
 • 1/16 – zwem  0,2 km – fiets 10 km – loop 2 km       (D/H10, D/H12)  2009 t/m 2012
 • 1/8   – zwem  0,5 km – fiets 20 km – loop 5 km       (D/H14, D/H16 en D/H Rec)  2007 en ouder
 • 1/4   – zwem     1 km – fiets 40 km – loop 10 km     (D/H18 t/m D/H60+) 2003 en ouder

Programma:  

 •    8:30 uur Inschrijfbureau open inschrijven en afhalen startnummers.
 •  10:00 uur Start 1/16 en 1/32 Individueel
 •  11:00 uur Start 1/8
 •  12:15 uur Start 1/4

Parkoersen:  

 •         Zwemmen, 1 ronde per afstand in buitenwater (1/16 200m, 1/8 500m 1/4 1000km).
 •         Fietsen, aanloop route en ronden van 10 km.
 •         Lopen, met ronden van 2,5 km

Locatie:

Inschrijfbureau/Start/finish: Bevinden zich aan de Drunenseweg 23, 5143 EN te Waalwijk.

Faciliteiten: 

Toiletten en douche buiten.

Parkeren en aanrijroute:

 • Parkeren dus bij scholengemeenschap de Overlaat, het Olympia zwembad en het Lido aan de Vijverlaan (zie kaartje)
 • Aanrijroute vanuit Breda/Rotterdam/Den Bosch (A59); Afslag 37: “Waalwijk, Tilburg, Efteling” de N261 op. Bij stoplichten “Waalwijk” linksaf, rotonde rechtdoor en dan nog ca. 1 km  rechtdoor dan de Vijverlaan op. Hierna kunt u de Triathlon-P borden volgen.  
 • Aanrijroute vanuit Tilburg (N261) richting Waalwijk. Bij stoplichten “Waalwijk” rechts, rotonde rechtdoor en dan nog ca. 1km rechtdoor dan de Vijverlaan op en verder rechtdoor langs de surfvijver en zoek parkeerplaats. De Triathlon-P borden verwijzen naar de ruimschoots aanwezige parkeergelegenheid die voor de deelnemers beschikbaar is; volgt u hier de aanwijzingen van onze vrijwilligers.

Inschrijven (corona protocol nog in ontwikkeling, onderstaande informatie wordt eventueel nog aangepast)

Vanaf 8.30 uur is de inschrijf balie geopend. Uiterlijk half uur voor uw starttijd dient u zich te melden onder vermelding van uw startnummer (deze is via mail reeds bekend) en uw licentie (als u een NTB/KNWU/KNVB of een buitenlandse Tri-licentie hebt). U ontvangt hier uw startbescheiden Startnummer, Triathlon chipband, Fietsstikker, Badmuts. U dient zelf te zorgen voor de bevestigingsmiddelen (spelden, elastische band etc.) van uw startnummer.

Voorinschrijving (Na-schrijvingen tot 1 uur voor wedstrijd via internet mogelijk)

De voorinschrijving word geopend

1 februari 2022 00:00 en is dan mogelijk via bovenstaande knop of via www.inschrijven.nl 

Wees op tijd met inschrijven want vol=vol!

ad 1) Via automatisch incasso zal uw inschrijfgeld namens RABO rekening nummer NL55 RABO 0165 8144 54 t.n.v. TLV De Langstraat te Waalwijk automatisch afgeschreven worden. (Incassering zal plaats vinden medio april.)

ad 2) Info, opmerkingen, afmeldingen mbt voorinschrijving E-mail: tlvdelangstraat@home.nl

ad 3) Als alle startplaatsen voor één van de drie wedstrijden zijn vergeven, sluit de reguliere inschrijving voor de desbetreffende wedstrijd en kun je inschrijven op een wachtlijst voor die afstand. Deelnamekosten worden dan nog niet in rekening gebracht. Bij het vrijkomen van een startplek word je door de organisatie benaderd.

Het inschrijfgeld per afstand

AfstandInschrijfgeld
1 / 16 en 1/32 Tri individueel7,75 euro
1 / 8  Tri individueel27,50 euro
1 / 4  Tri individueel37,50 euro

Licentie verplicht

 • Voor de Triathlon is een Licentie nodig. (NTB Atleten licentie of KNWU, KNZB licentie of buitenlandse licentie is goed). Heb je geen licentie, geen nood, dan krijg je een daglicentie.
 • Een daglicentie is te verkrijgen bij de inschrijving voor de triathlon en dan kun je dus gewoon deelnemen aan de triathlon, de daglicentie kost € 9,00 en € 0,75 voor de jeugd & aspiranten afstanden, de organisatie zorgt dan voor een NTB-daglicentie met verzekering.

Verzekering en voorwaarden

BELANGRIJK: Iedere correct geregistreerde deelnemer is verzekerd volgens de evenementenverzekering van de NTB. Buiten deze verzekering doen deelnemers mee op eigen risico.

De organisatie aanvaardt geen enkele vorm van aansprakelijkheid die kan voortvloeien uit deelname aan deze triathlon. Deelnemers dienen alle aanwijzingen van de wedstrijdleiding en vrijwilligers stipt op te volgen.

De wedstrijdleiding houdt zich het recht voor om deelnemers uit de wedstrijd te nemen of in te grijpen in het wedstrijdverloop als medische redenen of overtreding(en) van het reglement daar aanleiding toe geven.

Annuleringsvoorwaarden

Annuleren door de deelnemer zelf

Annuleren is mogelijk door te mailen naar tlvdelangstraat@home.nl en te laten weten dat je afziet van deelname. Voor de deelnemers die na inschrijven hun deelname willen annuleren, gelden de volgende regelingen, ongeacht de reden van de afmelding:

 • Bij annulering vóór 24 april ontvang je jouw volledige deel van het inschrijfgeld.
 • Bij annulering na 24 april en voor 24 mei betaald u administratieve kosten en uw eventuele daglicentie NTB.
 • Bij annulering vanaf 24 mei ontvang je géén inschrijfgeld retour. Ook wordt het bedrag voor een eventuele daglicentie niet terugbetaald.

Annuleren door de organisatie

De organisatie van Triathlon De Langstraat kan genoodzaakt zijn om het evenement af te gelasten. De volgende voorwaarden zijn dan van toepassing:

 • Als de organisatie vanwege corona ontwikkelingen de triathlon niet door kan laten gaan, dan ontvang je als deelnemer jouw inschrijfgeld retour.
 • Als vlak vóór de wedstrijddag of óp de wedstrijddag sprake is van overmacht, dan kan het evenement (in samenspraak met de NTB-gedelegeerde en/of de wedstrijdleider) worden afgelast. Er vindt dan géén restitutie van het inschrijfgeld plaats.

Deelnemers informatie

De Locatie:  Drunenseweg 23 Waalwijk

Parkeren: Zie P (parkeren dus bij scholengemeenschap de Overlaat, het Olympiazwembad en het Lido)

Parcours van de wedstrijd

Zwem en loopparcours 1/8 en 1/4
Fietsparcours 1/8 en 1/4
Zwem en loopparcours jeugd 1/16 en 1/32
Fietsparcours jeugd 1/16 en 1/32